mandag 21. november 2011

OPPGAVE 2; KJØKKEN

OM KUNDEN
Familien Ellingsen – som holder på å bygge nytt hus - består av mor Janne (46), far Tore (48), barna Mikkel (16), Sara (14) og Hanne (12), - og ikke minst pusen Mons. Mor og far er begge lærere, henholdsvis i videregående og ungdomsskole. Barna går på skole. Familien er veldig sosiale og familiekjære, og liker å ha besøk av slekt og venner - og å være sammen bare de fem.

Økonomien til familien er ganske normal – men det er dyrt å bygge hus, så de kan gjerne tenke seg å spare inn der de kan. De kan godt tenke seg å bruke et kjøkken fra IKEA, og heller investere i dyrere møbler og lamper.

BEHOV
Familien på fem er glade i å lage mat - og de trenger god plass både til å lage mat og å spise mat. De trenger også god skapplass. De er sosiale og glade i å ha gjester – også til måltider. Pusen Mons er en naturlig del av familien og vil gjerne ha et sted å slappe av i kjøkkenet. Ungdommene ønsker å bruke spisebordet til lekser og ulike spill. Familien ønsker å ha en bærbar mac stående et eller annet sted i kjøkkenet – bla a til bruk for oppskrifter og tv-program om mat. Mor har lenge ønsket seg en espressomaskin, den vil hun gjerne ha plass til.


OM ROMMET / BOLIGEN
Familiens bolig, som er under planlegging og bygging, er en funkisinspirert enebolig med navn U-250 fra Urbanhus. Huset ligger på Spanne i Karmøy kommune.


STIL
Familien er glad i den funksjonalistiske perioden og liker stramme linjer, stål og betong, og farger som hvitt, svart og grått. De er også glade i tre og naturfarger – og har allerede valgt gran på gulvet. Det er viktig for dem at kjøkkenet blir både funksjonelt og estetisk. Familien kan som sagt godt tenke seg et kjøkken fra IKEA. De er usikre på om de ønsker at kjøkkenfrontene skal være i en tresort eller i svart, grått eller hvitt – de ønsker rett og slett ditt råd. De er også åpne for at det går an å kombinere flere typer fronter.



MØBLERINGSPLAN

OPPRISS A-A



OPPRISS B-B
Beklager dårlige bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar