mandag 19. september 2011

PEJ GRUPPEN


1.    Hva er PEJ?
PEJ gruppen er et privat selskap som startet opp i 1975 og forsker på trender innen mote, interiør, mat, bil etc.. Hovedkontoret ligger i Danmark. Deres ansatte er blant annet trend forskere , kultur forskere, designere, analytikere, journalister og lærere, samt en rekke spesialister på freelance basis. Disse forsker på hvordan ting som skjer i verden påvirker livsstil vår for hvert år.

De produserer også noen blader, bland annet handel magasinet KLÆR og tidsskriftet TID & trender , men de har også mange andre kanaler for formidling av kunnskap. Som foredrag, utgir bøker og rapporter og løser en rekke konsulentselskaper.

2.    Hva står bokstavene PEJ for?
PEJ står for Paul Erik Jakobsen som er grunnleggeren av firmaet PEJ i Danmark.

3.    Prøv å finne 5 ulike eksempler på fordrag som blir holdt PEJs konsulenter?
-       Shopping trender/retail trender av Paul Erik Jakobsen
-       Farge og fargekombinasjoner av Anette Charlotte Fisker
-       Interiørtrender av Anja Bisgaard Gaede
-       Skandinaviske forskjeller og likheter av Louis Byg Kongsholm
-       Mat trender/food navigator av Jakob Søndergaard

4.    Finn ut hvilke interiørmagasiner PEJ gir ut?

-       L'Officiel 1000 Models Design




















-       Elle Decor
 




















-       Bloom





















           -   Attitude




















              -  Close up Interiør 



















5.    Hvem er Jakob Søndergaard?
Jakob Søndergaard er pejs direktør og har vert ansatt siden 1997. Hans ansvar er for virksomhedens prosjekt-, konsulent- og foredragsavdeling. Han holder ofte foredrag i Norge, Danmerk og Sverige om blant annet trend- og kulturforskning, lifsstil og forbruk, fremtidens produkter og mye mer. Han er også medforfatter i bøkene ”rundt om tidsånden” og ”12 bud på 2012”.


6.    Hva er pej toolbox og hva består den av?
Pej toolbox er en trendemappe som paj har. Den er et som en verktøykasse til bransjer som arbeider med design, farger og tilbehør som hjelper dem med ideer og tanken og den oppdateres 2 ganger i året. Verktøykassen brukes for inspirasjon innen mote, interiør og lignende, og dere målgruppe er kjøpere, designere, dekoratører, skoler, media/reklame og kommunikasjon mennesker .

Toolboxen inneholder: 
- Sesongens 4 trendtemaer: De er illustrert ved hjelp av stemningsbilder i collageform. Alle bildene er merket direkte med referansen. Inneholder også tekst og stikkord på dansk og engelsk, samt et manuskript med overskrifter og korte beskrivelser

-Kommersielt fargekort: Hvert tema innledes med farger og fargekombinasjoner. Alle fargene er illustrert på bomullsgarn med henvisning til Pantone tekstilsystemet. Inneholder også Pantone Matching System referanser samt. CMYK verdier.

- PEJ CD: PowerPoint presentasjon av alle temaene med tilhørende manuskript og nøkkelord – til å presentere for større forsamlinger.

- PEJ DVD: PowerPoint presentasjon av alle temaene med tilhørende manuskript og nøkkelord – til å presentere for større forsamlinger.

- PEJ DVD: Generell introduksjonsfilm til sesongen samt 4 korte introduksjonsfilmer med fokus på stemningene til hvert av temaene. DVD-en bidrar til at skape den helt riktige bakgrunn og forståelse for PowerPoint presentasjonen.


7.    Hva heter den siste boken fra trend laben og hva handler den om?
Den siste boken som har kommet ifra pej gruppen er boka ” 1000 PRODUCT DESIGNS”. Den er på over 300 sider og handler om alle de formene vi har fra produkt design ifra hele verden og  den viser de siste årenes mest innovative design.



8.    Hva er pantone?
Pantone er pej gruppens fargesystem. Fargesystemet er et viktig arbeidsredskap for designere, innkjøpere, fargerier, selgere, produsenter og detaljhandlere. Pantone systemet brukes over hele kloden og anvendes både i den grafiske verden og i mote- og interiørverden. Pej gruppen forhandler primært tekstilfargesystemet, som består av mere enn 2.100 forskjellige farger og versjoner. Adgang til fargeprøver kan fås via pej gruppen fra dag til dag i Danmark og Norge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar